DRANK EN MAALTIJDEN

GEZONDHEIDSBELEID

De Sterrenhemel besteedt de nodige aandacht aan GEZONDHEID.  Dit benaderen wij vanuit drie uitvalshoeken:

     
  • Gezonde voeding: gezonde tussendoortjes, wekelijks fruit op  school, waterfonteintjes, ……
     
  • Sport en beweging: wij zetten onze leerlingen voor,  tijdens, tussen en na de lessen aan tot sport. Wij leggen de nadruk op het  plezier beleven aan beweging en op het ontwikkelen van een sportieve  mentaliteit.
     
  • Mentale gezondheid: wij streven ernaar dat al onze kinderen  zich goed voelen en zich betrokken voelen op onze school. Wij maken het ook  mogelijk voor onze leerlingen om bepaalde problemen aan te kaarten via een  heuse kinderraad.

De zorgcoördinator, Yasmine Wason, functioneert als  vertrouwens-persoon voor de kinderen die graag met een “neutraal persoon”  praten over hun zorgen.

DRANK OP SCHOOL

Op school kunnen de  kinderen GRATIS de hele dag door water drinken.
  In het kader van ons  gezondheidsbeleid zal op onze school uitsluitend water gedronken worden.  Frisdranken en fruitsappen worden niet toegestaan, omdat deze dranken te veel  suikers bevatten.
  Drank mee te geven in  flesjes of drinkbussen.
   Nieuw : enkel op vrijdag  is fruitsap toegelaten ( op aanvraag van leerlingenraad).

TUSSENDOORTJES

Ook omwille van onze  inspanningen om een gezonde voeding te promoten staan wij geen chocolade of  snoep toe op onze school.
  Als tussendoortjes  mogen de leerlingen ’s morgens boterhammen of een stuk fruit eten. In de  namiddag zijn koekjes zonder chocolade toegestaan.

WARME  MAALTIJDEN

Uw kind heeft de  mogelijkheid om vanaf de eerste schooldag warm te eten op school. De warme  maaltijden bestaan uit een bord soep, vlees/vis, aardappelen, pasta/rijst,  groenten en een dessert.
   “AGAPE” staat in voor het verzorgen van deze  koude lijn, de school zorgt voor het warm stomen van de ingrediënten. AGAPE  garandeert een uitgebalanceerde, gezonde lunch.

De huidige  prijzen  zijn de volgende: 
  Warm eten kleuter : €  3,50
  Warm eten lager : € 4,00                 
  Soep :     € 0,50
                              

BESTELLING WARME MAALTIJDEN

Warme maaltijden  dienen per maand op voorhand besteld te worden.
  Dat gebeurt via een maaltijdenformulier.

De leerlingen krijgen  steeds tussen de vijfde en de tiende van de vorige maand het bestelformulier  voor de volgende maand.
  De ouders duiden  thuis de gewenste hoeveelheden aan en brengen het blad terug binnen in de  school.
  Op het blad staat  steeds de uiterste datum waarop het blad terug moet binnen gebracht worden. Gelieve deze datum steeds te  respecteren, want te laat is te laat en nadien worden er geen bestellingen meer  aanvaard.
  Diezelfde week  krijgen de ouders een factuur waarbij de maaltijden voor de volgende maand moeten betaald worden.
  Indien u het  maaltijdenblad niet meer vindt, kan u het steeds terugvinden op de  schoolwebsite ( documenten, algemeen).

Wanneer uw kind ziek  wordt, dient u de school zo snel mogelijk te verwittigen. De reeds aangerekende  warme maaltijden kan u slechts terug recupereren mits voorlegging van een  doktersattest.