Welkom op de site van MUVO

 

Rikke tikke tik muvojuf dat ben ik!

Dramatiseren,bewegen,poppenkast spelen,

zingen, dansen en rollen uitbeelden!

Met stem en muziekinstrumenten aan de slag,

kunnen we zoveel geluiden maken als dat mag!

We beleven hier veel pret en lol,

onze expressiviteit en fantasie

slaan hier op hol!!

Ik heb er alvast zin in, jullie ook?

 

Schuddebollepats groetjes,

Juf Sabrina & klaspoppen Jules en Loeloe

 

 

Volg regelmatig onze blog met leuke tekstjes

boordevol met belevenissen en avontuur

bekijk foto's van de kleuters in actie

alles komt tot leven in miniatuur!
Blog van MUVO

17/11/2017 - MUVO - Week van 13 t.e.m. 17 nov.

In de herfst wordt het eerder donker en kouder. We steken snel een lichtje aan voor de gezelligheid en de sfeer in huis...

Onze kleuters van 1KK leerden deze week over licht en donker. Ze konden naar een poppenspel luisteren van 'Het nachtlampje van Jules' en konden de verhaallijn nadien naspelen.

In de herfst worden we ook al eens ziek... onze kleuters van 2KK leerden over de dokter.

Ze konden in de huid kruipen van een dokter en een zieke en speelden met heel wat doktersinstrumenten uit de dokterstas.

In 3KK konden onze kleuters met een emmer aan de slag!! Neen, neen.. niet om de regen op te vangen maar we deden het ritme van de regen na met onze handen, vingers en ritmestokjes.

Nadien konden we muziek maken met onze emmer op leuke achtergrondmuziek: 'Wat doen we als het binnen regent?' van K3.

Tot volgende week,

Juf Sabrina

ps. Bekijk de foto's op de facebookpagina en de muvoblog!!

 

 

 

 

 

 

 

10/11/2017 - MUVO - Week van 6 t.e.m. 10 nov.

Deze week gingen we met de kleuters van 1 en 2KK op uitstap naar het bewegingslandschap 'Rollebolle'. Wat konden we ons daar uitleven.

De kleuters van 1KK konden stippen geven aan de paddenstoel op het ritme van de muziek.

Ook kropen ze in de huid van een kabouter en een reus.

De kleuters van 2KK keken naar een poppenspel van de smulkabouter die buikpijn had omdat hij veel te veel snoepjes had gegeten! Zo leerden ze dat fruit veel gezonder is en boordevol vitaminen bevat!

In 3KK konden ze bewegen als een herfstboom, dansen op het lied van de wandelende boom en lieten ze hun bladeren naar beneden dwarrelen..

Tot volgende week,

grtjs,

juf Sabrina

ps. bekijk onze foto's op de muvoblog en op de facebookpagina...

27/10/2017 - MUVO - Week van 23 t.e.m. 27 okt.

Deze week leerden we in 1KK over de regen in de herfst. We dansten met onze paraplu, met ritmestokjes bootsten we de regen na, we stampten in regenplassen (= buiten en in hoepels). Zo leerden we kennismaken met de tegenstellingen: snel en traag, zacht en hard adhv een leuk liedje 'Rikketikke tik door de regen..'

In de herfst komen we veel slakken tegen... de kleuters van 2KK bootsten een slak en een haas na (tegenstelling: traag-snel) en leerden een leuk liedje: Ik ben de slak Malimalak'.  We keken samen naar een kort poppenspel van Glibber de slak dat zijn mama kwijt was na dat ze in de composthoop werd gegooid. Adhv het volgen van een slijmspoor kwam hij terug terecht bij zijn mama.

In 3KK konden we griezelen achter het doek (schimmenspel). We konden ons echt inleven in allerlei griezelfiguren: een spook, een heks, een zombie, een monster, een vampier...en we dansten ook op Halloweenmuziek.

Ik wens iedereen een griezelige (enge) maar vooral plezierige herfstvakantie toe!!

de muvojuf,

Sabrina

ps. foto's kan je bewonderen op onze facebookpagina!!

 

 

 

20/10/2017 - MUVO - Week van 16 t.e.m. 20 okt.

Deze week hebben we nog even kunnen genieten van een herfstzonnetje!

In 1KK leerden we nog verder rond het thema: 'fruit'. We speelden met een kleurenlied rond fruit en konden het ritme van enkele fruitstukken zeggen en klappen (ritmebouwstenen) adhv een muzikale fruitschaal.

In 2KK werkten we rond het ritme van de regen. We zochten zelf uit hoe we de regen kunnen nabootsen adhv ritmestokjes en tikken met onze vingers. We deden een ritmieklesje met paraplu's.

We lieten de blaadjes dwarrelen in de wind en bootsten een boom na adhv een leuk lied: 'Wirrele warrele doen de blaadjes'. We speelden hierbij met rijm en kleur.

In 3KK werkten we het vervolg uit van ons verhaal: 'De spin die het veel te druk had' en beluisterden we een muziekstuk waarin we duidelijk het verschil hoorden tussen hoge en lage muziek. (draadje omhoog en draadje omlaag van de spinnenweb). Nadien konden we met waskrijtjes op grote vellen papier de draadjes tekenen (strepen).

Tot volgende week,

Juf Sabrina

ps. Bekijk onze foto's op de muvoblog en onze facebookpagina!!

Niet vergeten => maandag 23 oktober gaan de kleuters van 3KK op uitstap naar Tivoli (Mechelen) voor de Hocus Pocuswandeling!! Hier gaan de kleuters kennismaken met de bezigheden van de goede heks 'Pimernella' (kruidenvrouwtje) en leren ze echt toveren!

13/10/2017 - MUVO - Week van 9 t.e.m. 13 okt.

Deze week leerden de kleuters van 1KK dat fruit heel gezond is! We keken naar het verhaal van Rupsje nooit genoeg adhv stokfiguren en allerlei stukken fruit en we keken ook naar een poppenspel met vitaminenknuffels.

De herfst in al zijn kleuren en geuren, door de wind en de regen...

In 2KK konden we een boom uitbeelden met een dikke en dunne stam, dikke en dunne takken en lieten we bladeren naar beneden dwarrelen op snelle en trage muziek (Vivaldi), we konden ook slenteren door een tapijt van ritselende bladeren. In het toverbos kwam de boom tot leven en dansten we op het lied: 'Ik ben de wandelende boom'.

In 3KK keken we naar het verhaal: 'De spin die het te druk had' en konden we nadien het verhaal naspelen aan de verteltafel adhv handpoppen en knuffels. Zo konden we de verhaallijn terug opbouwen.

Tot volgende week en geniet van het zonnig herfstweekend!

Juf Sabrina

ps. bekijk de foto's op onze facebookpagina..