Welkom op de site van Leerjaar 5B - 5B

WELKOM IN 5B!!!!!!!!!!!!!!

Het is weer zover!!!  1 september... leuk, nieuw en ook weer spannend.  Niet alleen voor jullie maar ook voor de juf!  Samen maken we er weer een leuk schooljaar van.   En met samen bedoel ik écht samen.   Iedereen is een uniek sterretje in onze school én in onze klas.

 

 

VELE GROETJES, 

Juf Hilde
Blog van Leerjaar 5B - 5B

16/01/2018 - 5B - 5 - Vlaams Parlement

Met het 5e gingen we gisteren naar het Vlaams Parlement.  Verkiezingen, politieke partijen, een commissie, de plenaire vergadering, ... we leerden er veel bij.

12/12/2017 - 5B - 5B - Radio-Actief en uitwaaien met kranten

Een heleboel nieuwe fotootjes te bewonderen bij 5B.  Vandaag namen we deel aan een workshop in het Bolwerk, "radio-actief".  We maakten er een eigen voorpagina van een krant, maakten onze eigen radiojingle en spraken het nieuws in.  Heel spannend allemaal.  Je kan de nieuwsberichten beluisteren op onze facebookpagina.  Graag wil ik Sandra, de mama van Thomas, extra bedanken omdat ze de sneeuw getrotseerd heeft en met ons mee op uitstap ging!  Vorige vrijdag gingen we helemaal los met kranten.  Ook hiervan staan filmpjes op onze facebookpagina.  De kinderen fantaseerden dat ze een krant waren en afhankelijk van de windkracht zag je de kranten bewegen.  Supergoed gedaan!!!

06/12/2017 - 5B - 5 - Sint

Ook in het 5e leerjaar was er vandaag een "Sintgekte".  Kijk maar eens naar de foto's!

04/12/2017 - 5B - 5B - spreekkoor

Vrijdag hadden we een paar heuse spreekkoren op bezoek!  Filmpjes kan ik hier helaas niet posten maar op onze facebookpagina kan je ze wel zien!

27/11/2017 - 5B - 5B - Muziek op wielen

Vandaag volgende we een workshop muziek bij "muziek op wielen".  Enkele sfeerfoto's en filmpjes vind je terug bij 5B.