Welkom op de site van Leerjaar 5A - 5A

Welkom op de website van 5a!

Welkom in het vijfde leerjaar!

We maken er dit jaar een fantastisch jaar van!! 

Naast wiskunde en Nederlands, beginnen we dit jaar ook met Frans! Spannend!

Ook wereldoriëntatie is heel belangrijk en we gaan elke week ook muzisch aan de slag. Toneel spelen, zingen, dansen, knutselen..... het hoort er allemaal bij.

In het vijfde gaan we regelmatig op uitstap en hechten we veel belang aan respect voor elkaar, jezelf en je omgeving. 

5A en 5B werken heel nauw samen en samen met de klas van juf Hilde zullen we vast heel veel leuke momenten beleven.

Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook. 

 

Juf Jo
Blog van Leerjaar 5A - 5A

12/12/2017 - 5A - Mijn gemeente vol fantasie

De leerlingen van het vijfde kregen een naam van een gemeente die echt bestaat, maar waar we ook wel een heel ander verhaal zouden kunnen bij verzinnen. We denken aan Muizen, Wortel, Appels, Zolder,....

Ze gingen heel creatief aan de slag, lieten hun fantasie de vrije loop en kwamen hun gemeente voorstellen aan de rest van de klas.

Knap werk! De fotootjes kan je bewonderen op de site en de facebookpagina. (check zeker ook eens het fimpje van Elfie!!!)

01/12/2017 - 5A - Radio-actief

Na een flinke wandeling naar het Bolwerk gingen we daar heel actief aan de slag. Een krant maken, artikels en nieuws verzinnen,.... Daarna vertaalden we onze krant naar een radio-uitzending. Een jingle, presentatie.... Heel actief gingen we aan de slag en leerden we heel veel bij. Bedankt aan juf Hilde en 'Meester' Jeroen om met ons mee te gaan, nu onze juf niet zo goed te been is. We kregen trouwens heel veel compimenten over het gedrag van de leerlingen! Toppie!!!!

01/12/2017 - 5A - Spreekkoor

Na een muzische voormiddag gingen we ook in de klas nog even verder en werkten we aan een spreekkoor. Eerst kijken naar filmpjes en bespreken waar we op moeten letten, daarna al eens proberen samen met de juf, om daarna zelf in groep aan de slag te gaan. Natuurlijk mochten we ons resultaat ook laten zien aan de rest van de klas. Filmpjes plaatsen lukt niet op de website, maar je kan ze wel bekijken op de facebookpagina van onze klas. 

27/11/2017 - 5A - Muziek op wielen

Maandag kwam er een heuse vrachtwagen op onze school aan. Hij was helemaal ingericht om op muzische ontdekkingstocht te kunnen gaan. In de vrachtwagen en op de speelplaats mochten de leerlingen aan de slag gaan met muziekinstrumenten, ritme, melodie, tonen, .... Op het einde mochten we ook laten zien wat we kunnen voor een publiek op een echte tribune! Iedereen deed heel goed me!! Tof!!!

Fotootjes en filmpjes op de siten en de facebookpagina. 

23/11/2017 - 5A - Herfstvakantie

De rapportjes zijn klaar, ouders mogen op bezoek komen vanavond voor een babbel en dan..... klaar voor de vakantie! Prettige vakantie iedereen!