Welkom op de site van Leerjaar 5A - 5A

Welkom op de website van 5a!

Welkom in het vijfde leerjaar!

We maken er dit jaar een fantastisch jaar van!! 

Naast wiskunde en Nederlands, beginnen we dit jaar ook met Frans! Spannend!

Ook wereldoriëntatie is heel belangrijk en we gaan elke week ook muzisch aan de slag. Toneel spelen, zingen, dansen, knutselen..... het hoort er allemaal bij.

In het vijfde gaan we regelmatig op uitstap en hechten we veel belang aan respect voor elkaar, jezelf en je omgeving. 

5A en 5B werken heel nauw samen en samen met de klas van juf Hilde zullen we vast heel veel leuke momenten beleven.

Ik kijk er alvast naar uit, hopelijk jullie ook. 

 

Juf Jo
Blog van Leerjaar 5A - 5A

15/03/2018 - 5A - 5A - jeugdboekenweek

In het kader van de jeugdboekenweek ging 5A vandaag naar de bib van Machelen.  Daar hebben ze een zeer leuke activiteit gedaan.  Dank je wel aan de medewerkers van de bib!

02/02/2018 - 5A - 5A-herwonnen fles

Het 5e leerjaar liet zich inspireren door abstracte en figuratieve kunst om zo zelf een kunstige fles te creëren.  En of het lukte!  Kijk maar eens naar de foto's. 

02/02/2018 - 5A - 5A - koken, stoven, stomen

Beweging in 5A : wij leefden ons in in frituren, koken, stoven, stomen, .... Niets was ons te veel, al onze ledematen werden aangesproken.

12/12/2017 - 5A - Mijn gemeente vol fantasie

De leerlingen van het vijfde kregen een naam van een gemeente die echt bestaat, maar waar we ook wel een heel ander verhaal zouden kunnen bij verzinnen. We denken aan Muizen, Wortel, Appels, Zolder,....

Ze gingen heel creatief aan de slag, lieten hun fantasie de vrije loop en kwamen hun gemeente voorstellen aan de rest van de klas.

Knap werk! De fotootjes kan je bewonderen op de site en de facebookpagina. (check zeker ook eens het fimpje van Elfie!!!)

01/12/2017 - 5A - Radio-actief

Na een flinke wandeling naar het Bolwerk gingen we daar heel actief aan de slag. Een krant maken, artikels en nieuws verzinnen,.... Daarna vertaalden we onze krant naar een radio-uitzending. Een jingle, presentatie.... Heel actief gingen we aan de slag en leerden we heel veel bij. Bedankt aan juf Hilde en 'Meester' Jeroen om met ons mee te gaan, nu onze juf niet zo goed te been is. We kregen trouwens heel veel compimenten over het gedrag van de leerlingen! Toppie!!!!