Welkom op de site van Leerjaar 2B - 2B

 

   Welkom in 2B bij juf Anka & juf Sara
Blog van Leerjaar 2B - 2B

31/08/2017 - 2B - Klaar voor de start!

Vandaag is het 31 augustus. Het einde van de vakantie maar belangrijker ... het begin van het nieuwe schooljaar is morgen. Spannend!!! Wij hebben alvast kriebels in onze buik. We staan te popelen om te beginnen en kijken er ontzettend naar uit om al onze nieuwe kindjes te leren kennen. Samen maken we er een spetterend schooljaar van!

30/01/2017 - 2B - januari 2017

De maand januari zit er bijna op! 

Wat was het een leuke maand.  We vertelden honderduit over onze leuke kerstvakantie, we kregen leuke workshops op school waar we leerden dansen, muziek maken, bewegen, ... 

Maar ook in de klas leerden we veel nieuwe dingen bij! We leerden optellen en aftrekken tot 100, we kennen nu al de tafel van 4, we hebben ons lichaam leren kennen... Super! 

Laat februari maar komen! Wij zijn er klaar voor! 

21/12/2016 - 2B - Het jaartje is (bijna) uit...

2016 zit er bijna op maar gelukkig het schooljaar nog niet!

We leerden al het boel in het oude jaar. Zo kennen we nu al de getallen tot 100 en kunnen we er ook al wat mee rekenen. De tafels van 2, 10 en 5 zitten ook al in ons hoofdje. We moeten wel flink blijven oefenen om ze niet te laten ontsnappen want zo eenvoudig is het niet en we willen allemaal graag tafelkampioenen zijn.

Lezen gaat bij de meesten nu ook al een stuk vlotter en ontdekken zo ook het plezier ervan. Een brief schrijven voor de Sint ging dan ook al wat gemakkelijker. Wetende dat een mooie, goede brief pakjes opleverde deed ze hun uiterste best doen. En ze werden beloond hoor! Ook op school!!! We kregen veel leuke en leerzamz cadeautjes waarmee we de lessen nog eens zo fijn kunnen maken. De show van de clown op 6 december was ook mega tof! Iedereen schrok zich wel een ongeluk toen hij een echte slang tevoorschijn haalde.

De dag dat de winter begon hebben we sportief ingezet in Doeland. Allerlei spelletjes en activiteiten zoals klimmen, springen, fietsten, dansen en balspelen lieten het ons op die eerste winterdag lekker warm krijgen.

Nu die 1 januari 2017 eraan zijn wij volop bezig met onze nieuwjaarsbrieven. Het worden de allermooiste wensen...

Ook vanwege de juffen willen wij iedereen warme en gezellige dagen toewensen en mooie dromen die in 2017 uit mogen komen.

02/12/2016 - 2B - Dag herfst, hallo winter!

De meeste blaadjes zijn van de bomen gevallen en de paddenstoelen hebben hopen werk om deze allemaal op te ruimen. Donderdag 24 november trokken we naar het Tivolipark te Mechelen waar we met kabouter Pinnemuts op zoek ging naar zijn paddenstoel. Ondertussen leerden we ontzettend veel bij over onze prachtige natuur. Wat kan leren toch leuk zijn! Maar op tijd en stond mag er ook eens tijd zijn voor echte ontspanning. Daarvoor trokken we naar de schaatsbaan. Misschien lagen veel kinderen meer neer op het ijs dan dat ze erop stonden maar het plezier was groot. Met al die vrolijk gekleurde sjaals, mutsen en handschoenen leverde het ons al een mooi wintertafereel op. Neem op de facebookpagina van de school zeker eens een kijkje in de foto's.

28/10/2016 - 2B - Tijd om te griezelen...

Griezelige tovenaars, heksen, spoken en zombies stonden gisteren in ons 2de leerjaar op de deur te kloppen. De herfstvakantie staat immers alweer voor de deur. Wauw, wat gaat het snel!

De kinderen vonden het geweldig leuk om zo verkleed naar school te komen en gingen helemaal op in de activiteiten rond Halloween die we gepland hadden. Zo moesten ze het ritme zoeken met hun lichaam in griezelige muziek, mochten ze een akelig knutselwerkje maken en gekende spelletjes spelen die in een eng kleedje gestoken waren. Dat ze telkens mochten doorschuiven naar een andere juf was ook eens iets anders voor hen en vonden ze erg leuk. Dat wij als juffen zo ook alle kinderen van het tweede leerjaar is fijn. Top dus! (Bekijk zeker ook eens al onze foto's op facebook.)

Op onze uitstap van 10 oktober naar het Zoniënwoud in Hoeilaart hadden we ook al de kans om iedereen beter te leren kennen. Met z'n allen volgden we het spoor van de konijnen. We moesten huppelen als konijnen, kregen een geurtje op ons zodat mama-konijn al haar kleintjes kon herkennen en niemand verloren liep. Ook kregen we een blinddoek op om onze lange oren eens goed te gebruiken en aandachtig te luisteren naar de geluiden van het bos. Konijntjes moeten trouwens erg oppassen voor vossen.  Dus wanneer ons wachtkonijntje een vos hoorde en zag, begon die hard met zijn pootjes te stampen om de andere konijnen te waarschuwen. Juf Jelien was een geweldige vos maar onze wachtkonijntjes deden hun werk goed en zo konden de andere konijntjes vluchten. Onze konijnengids toonde ons ook een echt konijnenhol en konijnenkeutels. We mochten die zelfs opeten want konijnen doen dat immers ook omdat er veel vitaminen inzitten. Gelukkige waren die van ons van chocolade! :-) Het was een hele fijne dag met allemaal topkonijntjes! En zelfs al waren we fliink toch waren we voor de echte konijnen niet stil genoeg want die kregen we jammer genoeg niet te zien.

Nog belangrijk nieuws is dat we ons eerste tafel hebben geleerd: de tafel van 2! Iedereen deed goed zijn best en is klaar voor de rest!

Geniet allemaal van een fijne vakantie! Na de vakantie gaan we weer een flink wat bijleren.