Welkom op de site van Leerjaar 2B - 2B

 

   Welkom in 2B bij juf Anka & juf Sara
Blog van Leerjaar 2B - 2B

29/09/2017 - 2B - Goed begonnen is half gewonnen...

We waren duidelijk klaar voor de start! Er werd al flink gewerkt en we zijn nu zo goed als door de herhaling van het rekenen tot 20. We zijn prima opgewarmd om de eerste stapjes te zetten in de nieuwe leerstof van rekenen. Voor taal en WO zijn de thema's "ik + jij = wij" en "Terug naar school" afgewerkt waarbij we elkaar en de klas beter leerden kennen. En wauw ... wat een topklas hebben wij!!! Het wordt vast en zeker een fantastisch schooljaar.

In de maand september stonden er ook enkele "specialekes" op de agenda. Zo mochten we al direct met "meester op de fiets" onze fietsbehendigheid eens showen. En tijdens de verkeersweek mochten we met een echte agente op stap die ons leerde juist en veilig over te steken.

Deze maand sloten we af met de smileyweek waarin we verder keken dan onze eigen klas. We keken naar "De wereld en ik"! Dat was reuze interessant. Iedereen mocht vertellen over het land/de landen waaruit zijn/haar familie afkomstig is. Wat is het leuk als ook de juf eens kan bijleren van verhalen, foto's, ... van kinderen. Op de tentoonstelling konden we zelfs ontdekken wat er in de andere klassen aan bod is gekomen. :-)

31/08/2017 - 2B - Klaar voor de start!

Vandaag is het 31 augustus. Het einde van de vakantie maar belangrijker ... het begin van het nieuwe schooljaar is morgen. Spannend!!! Wij hebben alvast kriebels in onze buik. We staan te popelen om te beginnen en kijken er ontzettend naar uit om al onze nieuwe kindjes te leren kennen. Samen maken we er een spetterend schooljaar van!

30/01/2017 - 2B - januari 2017

De maand januari zit er bijna op! 

Wat was het een leuke maand.  We vertelden honderduit over onze leuke kerstvakantie, we kregen leuke workshops op school waar we leerden dansen, muziek maken, bewegen, ... 

Maar ook in de klas leerden we veel nieuwe dingen bij! We leerden optellen en aftrekken tot 100, we kennen nu al de tafel van 4, we hebben ons lichaam leren kennen... Super! 

Laat februari maar komen! Wij zijn er klaar voor! 

21/12/2016 - 2B - Het jaartje is (bijna) uit...

2016 zit er bijna op maar gelukkig het schooljaar nog niet!

We leerden al het boel in het oude jaar. Zo kennen we nu al de getallen tot 100 en kunnen we er ook al wat mee rekenen. De tafels van 2, 10 en 5 zitten ook al in ons hoofdje. We moeten wel flink blijven oefenen om ze niet te laten ontsnappen want zo eenvoudig is het niet en we willen allemaal graag tafelkampioenen zijn.

Lezen gaat bij de meesten nu ook al een stuk vlotter en ontdekken zo ook het plezier ervan. Een brief schrijven voor de Sint ging dan ook al wat gemakkelijker. Wetende dat een mooie, goede brief pakjes opleverde deed ze hun uiterste best doen. En ze werden beloond hoor! Ook op school!!! We kregen veel leuke en leerzamz cadeautjes waarmee we de lessen nog eens zo fijn kunnen maken. De show van de clown op 6 december was ook mega tof! Iedereen schrok zich wel een ongeluk toen hij een echte slang tevoorschijn haalde.

De dag dat de winter begon hebben we sportief ingezet in Doeland. Allerlei spelletjes en activiteiten zoals klimmen, springen, fietsten, dansen en balspelen lieten het ons op die eerste winterdag lekker warm krijgen.

Nu die 1 januari 2017 eraan zijn wij volop bezig met onze nieuwjaarsbrieven. Het worden de allermooiste wensen...

Ook vanwege de juffen willen wij iedereen warme en gezellige dagen toewensen en mooie dromen die in 2017 uit mogen komen.

02/12/2016 - 2B - Dag herfst, hallo winter!

De meeste blaadjes zijn van de bomen gevallen en de paddenstoelen hebben hopen werk om deze allemaal op te ruimen. Donderdag 24 november trokken we naar het Tivolipark te Mechelen waar we met kabouter Pinnemuts op zoek ging naar zijn paddenstoel. Ondertussen leerden we ontzettend veel bij over onze prachtige natuur. Wat kan leren toch leuk zijn! Maar op tijd en stond mag er ook eens tijd zijn voor echte ontspanning. Daarvoor trokken we naar de schaatsbaan. Misschien lagen veel kinderen meer neer op het ijs dan dat ze erop stonden maar het plezier was groot. Met al die vrolijk gekleurde sjaals, mutsen en handschoenen leverde het ons al een mooi wintertafereel op. Neem op de facebookpagina van de school zeker eens een kijkje in de foto's.